Pupulaulu

Halusin jakaa tämän pupulaulun lähinnä siksi, että siihen liittyy eräs hupaisa lapsen suusta -letkautus.

Noin kuukausi sitten oltiin menossa lapsiryhmän kanssa lounaalle. Meillä on sellainen tapa, että ennen lounasta kokoonnutaan yhdessä piiriin. Lauletaan ja leikitään hetki yhdessä, toivotetaan hyvät ruokahalut. Tällä kertaa yksi lapsista toivoi pupulaulua.

“Tässä isä pupu on.

Tässä äidin näät.

Tässä pienet pupuset, kaikki näet päät.

Ne iloisena nyökkäävät…

Kesken laulun eräs poika kysyi minulta: “Mitä se nyökkääminen on?”

Toisella lapsella oli vastaus valmiina ja hän tokaisi: “Se on vähän kuin hyökkääminen. Ne kuulostaaki samalta.”

Tuo tilanne muistutti minua siitä, miten ihana lasten logiikka onkaan! Nyökätä ja hyökätä. Kuulostaa melkein samalta eli tarkoittaa melkein samaa? Kyseistä lasta huvitti aika paljon, kun selitin sanojen eron. Hänelle koko laulun merkitys muuttui yhden sanan myötä 😀

Monesti lauluissa ja loruissa on paljon sellaisia kielikuvia ja lausahduksia, jotka eivät avaudu päiväkoti-ikäiselle. Ja vaikka laulaminen ja loruilu on mukavaa puuhaa ja hauskan kuuloista, tulee toimintaan ihan uusi ulottuvuus silloin, kun ymmärtää laulun sisällön. Olenkin vahvasti sitä mieltä, että konkreettisista ja kuvitetuista materiaaleista on hyötyä kaikille lapsille. Tämä tilanne muistutti minua asiasta!

Tässä vielä jakoon kyseinen pupulaulu:

PUPUPERHE – Lue Mua!

Kuvat on Papunetin kuvapankista 🙂

Pupu-kuva osoitteesta: https://pixabay.com/

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *