Vuoden 2018 kohokohdat – tarinoita kuvien takaa

Ihanaa uutta vuotta 2019!

Viimeisiä lomapäiviä viedään, arki jatkuu taas maanantaina. Ennen varsinaiseen postausrytmiin palaamista haluaisin kuitenkin jakaa muistoja viime vuoden parhaista hetkistä 🙂

Vuosi 2018 oli omassa elämässäni erityinen monestakin syystä. Työelämän näkökulmasta suurimmat käänteet tapahtuivat heti alkuvuodesta, kun aloitin tammikuussa työt varhaiskasvatuksen opettajana ja perustin toukokuussa yrityksen!

Selasin eilen yrityksemme Instagram-tiliä (#lue_mua) ja hämmästelin, miten paljon vajaassa vuodessa onkaan ehtinyt tapahtua. Huhhuh, ei voi muuta sanoa! Muutama muisto on jäänyt erityisti mieleeni ja koostin ne tähän postaukseen:

Sain keväällä idean yrityksen perustamisesta ja pyysin ystävääni Veeraa yrityskumppanikseni. Kevät ja kesä olikin yhtä tohinaa, kun osallistuimme Kesäyrittäjä-kampanjaan ja kehitimme omaa yritysideaamme.

Kampanjan puitteissa tapasimme paljon mieleenkiintoisia ihmisiä ja osallistuimme erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Pähkäilin paljon kirjanpitoon ja yritystoimintaan liittyviä hallinnollisia velvollisuuksia. Loimme yritykselle yhdessä RR-Networksin kanssa verkkosivuston, ja vähitellen olen oppinut teknisistä vimpaimista yhä enemmän ja enemmän. En olisi vuosi sitten uskonut, että vuoden kuluessa minä, joka olen melkoinen tumpelo elektroniikan kanssa, oppisin ylläpitämän omaa verkkosivustoa! Paljon on jo opittu ja paljon on vielä opittavana 🙂

Huomaattekos muuten, kuka taitaa olla yrityksemme suosituin somepersoona? Kukas muukaan kuin ihana lukukattimme, haha 😉

Alkukesästä suunnittelimme Lue Mua! -brändiä – ketä me ollaan ja mitä me halutaan tehdä? Ideoitiin meitä kuvastava logo, jonka Veera valmisti nykyiseen muotoonsa.

Idearikas ja asiantunteva tehotiimimme esittäytyi kesäkuussa. Meidän esittelyt voi lukea verkkosivuiltamme.

Juhannusviikolla julkaisimme ensimmäisen e-kirjamme: Hippa, Viipeli ja pihajuhlat! Tarina aloitti hassunhauskan e-kirjasarjan, johon pääsee tustustumaan täältä. Hipan ja Viipelin salaiset seikkailut voi tilata itselleen Lue Mua! -verkkokaupasta.

Loppukesästä osallistuimme Kesäyrittäjät-hankkeen tapahtumiin esimerkiksi Oulun torilla ja kauppakeskus Valkeassa.

Elokuussa käynnistimme toisen mielenkiintoisen projektin, kun Puokkarin Lähiöinnostajat tilasivat meiltä tarinakokonaisuuden. He olivat ideoineet valmiiksi jännittävän suomalaiseen mytologiaan pohjautuvan seikkailun, jonka me toteutimme ja viimeistelimme kirjalliseen ja kuvalliseen muotoon. Työstimme Tuonelan arvoituksia koko syksyn ajan, ja vihdoin tällä viikolla lukijoille maksuton materiaali julkistettiin verkkosivuillamme!

Yritystilin lisäksi olen jakanut myös omalle Instagram-tililleni #ihanalaura vuoden 2018 kohokohtia:

Tammikuussa aloitin työt varhaiskasvatuksen opettajana. Aloimme seuraamaan lapsiryhmäni kanssa tammikuun lopulla käytyjä presidentinvaaleja ja innostuimme kirjoittamaan Sauli Niinistölle kirjeen. Talven vaihtuessa kevääksi olimme jo keskittyneet uusiin asioihin (= dinosauruksiin, ne olivat kevään siistein juttu :D), joten yllätys oli melkoinen, kun yhtenä päivänä postilaatikkoon oli ilmestynyt vastaus herra presidentiltä! (Kuva 9.)

Tein satunnaisesti työkeikkoja Plan Internationalin globaalikasvattajana ja kesän aikana tuli osallistuttua erilaisille leireille ja festareille 🙂 (Kuva 7.)

Työnteko sujuu parhaiten täydellä vatsalla eli vuonna 2018 söin hyvin! Varsinkin erilaiset brunssit olivat parhautta ja niitä tulikin toteutettua useana viikonloppuna. (Kuva 5.)

Juhannuksena minun oli tarkoitus viettää rauhallinen perheviikonloppu mökillä, mutta työkiireiden vuoksi päivät kuluivatkin tietokoneen ääressä. Onneksi sentään öisin pääsi istumaan nuotiolle ja ihastelemaan Lapin yötöntä yötä 😀 (Kuva 2.)

Kesä 2018 piristi uskomattoman helteisillä keleillä. Pyrin tekemään selkeää eroa työ- ja vapaa-ajan välille ja nautin perheeni kanssa retkeilystä sekä kotiseutuni luontomaisemissa. (Kuvat 3 ja 4.)

Työntäyteisestä vuodesta huolimatta ehdin myös lomailemaan. Ensimmäisen e-kirjan julkaisun aikaan kävin hengähtyslomalla Bulgariassa (Kuva 6.), loppukesästä kulttuurimatkalla Berliinissä (kuva 8.) ja lokakuussa pidennetyn viikonlopun Virossa (kuva 1.).

Innolla odotan, mitä kaikkea tuleva vuosi tulee pitämään sisällään!

Millaisia suunnitelmia teillä on vuodella 2019? Oletteko muuten tehneet uudenvuodenlupauksia? 😀

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *