Marrakechin nähtävyydet

Koe nämä 10 asiaa Marrakechissä!

Marrakech

Mikä: Yksi Marokon suosituimmista matkakohteista, jota kutsutaan vaaleanpunaiseksi kaupungiksi. Sopii erityisesti kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Missä: Läntisessä Marokossa, Atlas-vuoriston lähistöllä. Matkaa Casablancaan noin 240km ja Agadiriin 250km.

Asukasluku: Noin 1000 000 asukasta.

Kielet: Arabia ja ranska, englannillakin pärjää!

Valuutta: Marokon dirham

Nähtävyydet:

Vanhakaupunki eli Medina

Vanhakaupunki itsessään on jo nähtävyys! Sen pieniä kujia kulkiessa ja ahtaita kojuja ihmetellessä kuluu helposti päivä jos toinenkin. Kujat ovat sokkeloisia ja eksyminen kuuluu asiaan 😀 Paikalliset kutsuvat basaareita ja markkinoita nimellä souk. Hinnoista tinkiminen kuuluu asiaan!

Djemaa el Fna -aukio

Koko Afrikan vilkkaimpia torialueita, joka varsinkin iltaisin täyttyy turisteista, kaupustelijoista, tarinankertojista, katutaiteilijoista, esiintyjistä ja käärmeenlumoajista. Aukion ympäriltä löytyy lukuisia ravintoloita, joiden kattoterasseilla on ihana istua illallisella ja nauttia auringonlaskusta 😊

Koutoubian moskeija

Marrakechin tunnetuin maamerkki, jonka minareetti kohoaa lähes 80 metrin korkeuteen. Marrakechin vanhassa kaupungissa mikään muu rakennus ei saa olla Koutoubian moskeijaa korkeampi. Moskeijaan sisään pääsevät vain muslimit, joten muiden katsomusten edustajat joutuvat tyytymään rakennuksen ihasteluun sen ulkopuolella sijaitsevasta puutarhasta käsin.

Palais Bahia

Upea palatsi, joka löytyy el-Fna -aukion läheisyydestä.

El Badi Palace

Toinen upea palatsi, joka löytyy kävelymatkan päässä el-Fna -aukiolta. Tästä palatsista on jäljellä enää vain mahtipontiset rauniot, jonka suojissa asustelee lukuisia haikaroita.

Majorellen puutarha (Jardin Majorelle)

Puutarhan eksoottiset kasvit ja siniset rakennukset olivat todella näyttävä näky! Paikka muistutti jollain hauskalla tavalla viidakkomuumia 😀 Puutarhassa oli paljon muodikkaasti pukeutuneita turisteja eli jos haluaa sopia joukkoon, kannattaa pukeutua matkalaukusta löytyviin siisteimpiin vaatteisiin.

Uusi kaupunki

Vanhan kaupungin muurien ulkopuolella avautuu modernimpi uusi kaupunki, jonka Guelizin kaupunginosasta löytyy kauppakeskuksia ja tunnettuja ketjuravintoloita, kuten Mc Donalds.

Atlas-vuoristo

Suosittelet tekemään 1-3 päivän retken kauniiseen Atlas-vuoristoon! Vuoristomaisemat olivat henkeäsalpaavat. Vuoristossa pääsi myös ihastelemaan pieniä vuoristokyliä sekä rinteiden varrella laiduntavia lampaita.

Ait-Ben-Haddou

Näyttävä linnoituskylä, joka sijaitsee entisen Saharasta Marrakechiin kulkeneen karavaanireitin varrella. Marrakechistä ajomatka kesti muutaman tunnin ajan. Linnoituksen joissakin taloissa asutaan vieläkin ja paikalliset myyvät sen kaduilla erilaisia käsitöitä. Kylässä on vanha maalinnoitus Ksar, joka on Unescon maailmanperintökohde. Ait-Ben-Haddoussa on kuvattu lukuisia elokuvia, kuten Gladiaattori.

Oasiria Water Park

Täydellinen paikka pitää pientä taukoa kulttuurielämyksistä nauttien samalla auringosta ja vedestä. Vesipuistosta löytyi erilaisia auringonottomahdollisuuksia, ravintoloita, uima-altaita ja vesiaktiviteetteja.

Jos suunnittelet lomamatkaa Marokkoon, kannattaa lukea kokemuksia erilaisista blogipostauksista sekä tutustua Pieneen matkaoppaaseen.

Oletko sinä käynyt Marrakechissä tai muualla Marokossa?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *