Marrakech: Mitä kannattaa ja ei kannata tehdä

Viimeinen postaus Marokon talvilomasta! Tällä kertaa ajattelin jakaa muutaman ajatuksen siitä, mitä Marrakechistä kannattaa ehdottomasti tehdä – ja ehdottomasti jättää tekemättä 😀

Kannattaa…

… nauttia illallinen Jemaa el-fna -aukiolla ravintolan kattoterassilla.

… pukeutua asiallisen peittävästi. Marokko on verrattain liberaali muslimimaa, mutta kulttuuria kunnioittava pukeutuminen on silti syytä huomioida. Liian näyttävästi tai paljastavasti pukeutunut saa osakseen paheksuvia katseita. Naiset eivät tarvitse kuitenkaan huivia tms. Pitkät ohuet housut ja t-paita olivat minulla reissun käytetyin asukokonaisuus!

… tehdä retki Atlas-vuoristoon.

… tinkiä ihan tosissaan! Marrakechissä tinkiminen oli välillä jopa härskiä 😀

… sopia hinta aina etukäteen… Muuten taksikuskien ja kaupustelijoiden kanssa on vaikea päästä yhteisymmärrykseen. He saattavat vaatia aivan kohtuuttomia summia.

… ostaa tuliaiseksi upeita käsitöitä. Monet kojumyyjät antoivat upeita taidonnäytteitä omista kädentaidoistaan.

… yöpyä perinteisessä riadissa. Me majoituimme Riad Misriassa, joka oli aivan ihastuttava!

Ei kannata…

… ottaa kuvia katutaiteilijoista. Marrakechissä valokuvaaminen ei ollut missään ilmaista! Tämä on syytä muistaa. Eräskin kitaransoittaja yritti vaatia 30euron maksua yhdestä valokuvasta.

… näyttää epävarmalta. Tulet huijatuksi.

… tehdä tiukkaa aikataulua ja kiirehtiä. Marrakechissä mihinkään ei päässyt liikkumaan nopeasti. Kadut ovat sokkeloisia ja liikenne sekavaa.

… unohtaa lämpimiä vaatteita kotiin. Ainakin maaliskuussa illat olivat vilposia ja muutamina päivinäkin tuuli kylmästi. Matkalaukussa on hyvä olla varalta pari pitkähihaista.

… uskoa, jos jokin asia on muka “ilmainen”. Marrakechissä mikään ei ollut ilmaista.

Näitä lomapostauksia on ollut hauska tehdä. Voisin kirjoitella vastaavia seuraavistakin reissuista 🙂

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *