Lasten toivejumppa: jalkapallon käsittelytaidot

Lapsiryhmässäni jumpataan viikottain ja kerran kuukaudessa toteutamme lasten toivejumpan. Viimeksi lapset toivoivat jalkapallon käsittelytaitoja, koska ryhmässäni moni lapsi haaveilee huippujalkapalloilijan urasta 😀

Tavoitteet:

Jalkapallon käsittelytaitojen leikinomainen harjoittelu.

Toteutus:

Päiväkodin jumppasalissa tai ulkona. Lapsiryhmä kannattaa jakaa sopiviin pienryhmiin.

Kesto:

20-30 min.

Alkulämmittely:

Tavoitteena: Tutustua pallon käsittelyyn ja virittäytyä jumppatuokion aiheeseen.

Jumppasalin lattialle on levitetty erivärisiä vanteita. Jokaiselle lapselle annetaan oma jalkapallo, jota he saavat vapaasti kuljettaa. Taustalla soi iloista musiikkia. Kun musiikki loppuu, opettaja huutaa tietyn värin, minkä jälkeen lapset kuljettavat oman pallonsa kyseisen värisen vanteen sisälle.

Opitaan uutta:

Tavoitteena: Harjoitellaan jalkapallon kuljettamista jalan sisäsyrjällä.

Harjoitus 1. Jumppasalin lattiaan on merkitty esimerkiksi sähköteipin avulla erilaisia viivoja, jotka ovat leikissä siltoja. Lasten tulee kuljettaa palloa varovasti viivaa pitkin. Jos pallo karkaa, se tippuu jokeen ja nälkäiset krokotiilit syövät sen! Silloin pallon kuljettaminen aloitetaan uudestaan viivan alusta.

Harjoitus 2. Lapset kuljettavat palloa. Opettajalla on kuvakortteja, joissa on eri kehonosia. Kun opettaja puhaltaa pilliin, hän näyttää yhtä kuvakorteista. Lasten tulee pysäyttää pallo kyseistä kehonosaa käyttäen.

Loppurentoutus:

Pallohierontaa. Lapset jaetaan pareittain ja he hierovat pallolla vuorotellen toisiaan. Taustalla soi rauhallista musiikkia. Myös valoja voidaan hämärtää.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *